Structurele verbetering door beter water – hoe bereik je dat? Varkens drinken twee keer zoveel als ze eten. Voorzie hen van een gezonde basis en verbeter de gezondheid en het rendement op uw bedrijf.
Watter organiseert in samenwerking met JSWater op dinsdag 31 maart een informatieavond over drinkwater in de varkenshouderij met diepgang en concrete verbeterpunten om het grootste onderdeel van het rantsoen te verbeteren.
Programma
19:00 uur – Ontvangst met koffie en thee
19:15 uur – Opening door Aad van Leeuwen
19:30 uur – Lezing Joost Straathof
20:15 uur – Lezing Arjan Koop
21:00 uur – Borrel
Spreker: Joost Straathof (JSWater)
Joost Straathof is sinds 2007 onafhankelijk wateradviseur voor onder meer de veehouderij. Jaarlijks bezoekt hij tientallen varkenshouderijen, waar hij middels zijn waterscans ondernemers planmatig en stapsgewijs vooruit helpt in het verbeteren van hun drinkwatersystemen. Tijdens de lezing zal Joost ingaan op concrete verbeterpunten die elke varkenshouder kan doen. Hoe houd je de waterkwaliteit nauwlettend in de gaten en op welke wijze voorkom je de meest gemaakte fouten?
Spreker: Arjan Koop (Watter BV)
Samen met zijn tweelingbroer heeft Arjan Koop in 2008 Watter BV opgericht. Door het gebruik van het Watter-systeem kan iedereen ter plekke zelf een desinfectiemiddel maken uit zout en water. In de varkenshouderij wordt dit systeem gebruikt om het drinkwater op veilige en structurele wijze schoon te houden van vervuiling. Arjan zal in zijn lezing uitweiden over de aanpak van Watter BV. Hoe werkt het Watter-systeem precies en wat voor invloed heeft de verbeterde waterkwaliteit op het rendement van varkenshouderijen?
Praktische informatie
De informatie avond vindt plaats op dinsdagavond 31 maart op Ons Boerenerf in Nederweert-Eind en is vrij toegankelijk voor varkenshouders. Klik hier om u aan te melden.
Bron: Watter