Het volledige kennisprogramma voor Dutch Pork & Poultry 2024 is bekend. Het vakevent voor de varkens- en pluimveesector op woensdag 16 en donderdag 17 oktober in Evenementenhal Hardenberg pakt flink uit. Zo is voorafgaand aan elke beursdag een openingssymposium, zijn er volop kennissessies bij te wonen en is er een Kennis- en Demoplein met onder meer live cooking met Chef Ramon Brugman.
Dutch Pork & Poultry Expo is de plek voor iedereen in de varkens- en pluimveehouderij om zich te laten informeren over de nieuwste trends, technologieën en ontwikkelingen die van invloed zijn op de sector. Dit jaar staat de toekomst van de sector centraal. Daarom focust het kennisprogramma zich op de drie hoofdthema’s van deze editie: Toekomst van de Varkens- en Pluimveehouderij, Diergezondheid en Smart Animal Farming.
Openingssymposia voor de Dutch Pork & Poultry Expo 2024
Voorafgaand aan beide beursdagen zijn er van 13.00 tot 14.00 uur openingssymposia. Het openingssymposium op woensdag 16 oktober staat in het teken van de energietransitie in de landbouw. Dagvoorzitter Jan Vullings (Hoofdredacteur Boerderij) gaat in gesprek met Kees van Voorst (Kiwatt) over energieopslagoplossingen voor de agrarische sector en Dirk van Lierop (Energie+dak) over duurzaam energiebeheer en zonnepanelen voor boerenbedrijven.
Een dag later is Diergezondheid voor varkens- en pluimveehouders het centrale thema tijdens het openingssymposium, verzorgd door Hipra met een focus op gezondheid en welzijn van dieren binnen de sector. Er wordt onder meer ingegaan op de afzonderlijke ruimte voor elk diersoort. Verder gaat Pieter Kühne (Technical Services Manager bij HIPRA) in op het belang van het monitoren van coccidiose en Gumboro op pluimveebedrijven. Hij laat zien hoe monitoring helpt om besmettingen te voorkomen en bespreekt de voordelen van in-ovo vaccinatie in de broederij. Daarnaast bespreekt Jeroen Leus (Pluimveedierenarts bij Animal Health Group) de aanpak om coccidiose te bestrijden. Hij belicht verschillende strategieën zoals het gebruik van voer, water en vaccins om deze parasiet onder controle te houden.
Voor de varkenshouderij komt Eric van Esch (Technical Services Manager bij HIPRA) aan het woord over het ‘High Quality Piglet’ concept van HIPRA en hij geeft praktische adviezen voor het produceren van hoogwaardige biggen die een goede start maken in de mesterij. Naast de gezondheid van de biggen kijkt hij ook naar het management en de bedrijfsvoering.
Programma Kennis- en Demoplein
Op het Kennis- en Demoplein kunnen bezoekers deelnemen aan sessies en demonstraties, waarbij theorie en praktijk samenkomen. Innovaties die direct toepasbaar zijn in de varkens- en pluimveehouderij worden hier gepresenteerd. Zo geeft VKON een kijkje achter de schermen bij Het Beste idee Van Varkensland, gaat Rick van Emous (Wageningen Livestoch Research) in op innovaties voor een duurzame vleeskuikensector, geeft Berry Looijen (Technisch specialist bij Interpolis) tips en risico’s voor boerenbedrijven over het veilig opslaan van energie en StalleBalle komt aan het woord over de 3 in 1 bronaanpak voor gezondere varkens en een betere omgeving.
Live cooking en demonstraties tijdens Dutch Pork & Poultry Expo 2024
Ook kunnen bezoekers op dit plein genieten van live cooking met Chef Ramon Brugman, die gerechten bereidt met verse producten uit de sector. Ook geeft hij in samenwerking met Ger Coenraad en Ben Bekhuis van Heihoef Farming een demonstratie over het uitbenen van een Duroc-varken. Verder geeft Petro Boon een kookdemonstratie met verse eieren van Gebr. Van Beek en kip van Plukon.
Innovatiezones op het Varkens- en Pluimveeterras
Tijdens beide beursdagen kunnen bezoekers de nieuwste innovaties bewonderen en stemmen op hun favoriet. Bekijk ook de winnende innovaties van voorgaande jaren en ontdek hoe deze bijdragen aan een duurzame en efficiënte bedrijfsvoering. Het volledige programma en alle details is te zien op de website van de Dutch Pork & Poultry Expo. Dutch Pork & Poultry Expo is op woensdag 16 en donderdag 17 oktober 2024 te bezoeken in Evenementenhal Hardenberg van 14.00 tot 22.00 uur.
Bron: porkpoultryexpo.nl