Hoe stroomt uw brij? Is het stroperig of juist waterig? Met behulp van de Brij O meter kan een adviseur van Agrifirm u hierbij helpen.
Viscositeit of stroperigheid is de eigenschap, die de traag vloeibaarheid of stroperigheid van een product aangeeft. Appelstroop is bijvoorbeeld een product wat erg viskeus is. De viscositeit van uw brij bepaalt in hoge mate het uitstroomgedrag in de trog en de homogeniteit. Een optimale brij stroomt goed, blijft homogeen (solide) en heeft een zo hoog mogelijk percentage droge stof. Hierdoor bevat de brij de benodigde energie- en eiwitverdeling waardoor elk varken maximaal kan presteren.
Viscositeit checken met Brij O meter
Agrifirm heeft een viscositeitsmeting in het Agrifirm Innovation Center ontwikkeld. Hierdoor is het mogelijk om snel en eenvoudig een praktische meting uit te voeren op het boerenerf. Met de ontwikkelde Brij O meter meet Agrifirm het uitstroomgedrag op een gestandaardiseerde manier. U weet direct of de viscositeit van uw brij goed is.
Bron: Agrifirm Feed